HansaCon Oy: Luotettava kirjanpitäjä rakennusalan koukeroihin  

HansaCon Oy on Seinäjoella toimiva teollisuus-, toimitila- ja korjausrakentamiseen erikoistunut rakennusalan yritys, joka on myös osakkaana useissa eri kiinteistöyhtiöissä. Suurin osa yrityksen asiakkaista sijaitsee Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan alueella, mutta yritys toimii myös muualla Suomessa sekä Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Yhteistyö Pohjanmaan Ekonomitoimiston ja HansaConin välillä alkoi vuonna 2019, kun Harri Hirvonen, HansaConin toimitusjohtaja ja yksi perustajajäsenistä, teki päätöksen vaihtaa tilitoimistoa.

– Meillä ei ole omaa kirjanpitäjää yrityksessämme. Ostamme kaiken ulkoistettuna, koska se on meille kustannustehokkaampaa. Aiemmassa tilitoimistossamme oli paljon muutoksia ja avainhenkilöitä lähti. Se teki asioiden hoitamisesta haasteellisempaa. Tärkein tekijä hyvässä tilitoimistossa on kuitenkin hyvä kirjanpitäjä, joka ymmärtää toimintaamme, ja sen vuoksi siirryimme Pohjanmaan Ekonomitoimiston asiakkaaksi, kertoo Hirvonen.
Nyt Pohjanmaan Ekonomitoimisto hoitaa HansaConin maksuliikenteen, reaaliaikaisen kirjanpidon, palkanlaskennan sekä rakennus- ja perustajaurakointikohteiden kirjanpidon. Myös taloushallinnon ohjelmisto on päivitetty Visma Netvisoriin.

Jokaisen tilitoimiston tulee hallita kirjanpidon lait ja säädökset, mutta rakennusalan taloushallinto vaati paljon myös alatuntemusta ja erikoisosaamista. Valitun tilitoimiston on hallittava muun muassa rakentamiskulujen laskenta ja kohdistaminen sekä rakennusalan arvonlisäverotus ja tiedonantovelvollisuus.

Pohjanmaan Ekonomitoimistosta rakennusalan talousosaaminen löytyy, ja se tieto, jota ei suoraan löydy, hankitaan aina asiakasta varten. Ilman vastauksia ei jätetä ketään. Hirvonen suositteleekin heitä mielellään myös muille.

– Pelkästään kiinteistöveroihin liittyy valtavasti erilaisia koukeroita, mutta aina on vastaus löydetty kaikkeen. Ja jos ei heti suoralta kädeltä, niin he ovat aina etsineet lisää tietoa asiasta. Aina olemme saaneet vastauksen ja ratkaisun kaikkeen. Saamme myös aina heidät hyvin kiinni, ja koko vuoden olemme saaneet tehdä töitä samojen ihmisten kanssa.