Valkoinen Puu Oy: Talouspäällikköpalvelut syvensi tietämystä yrityksen taloudesta

Valkoinen Puu on Kirsi ja Mark Heidtin vuonna 2009 perustama perheyritys Kauhajoelta. Nykyisin viihtyisä Valkoinen Puu -kahvila löytyy Kauhajoen lisäksi Seinäjoelta. Kansainvälisellä kahvilakulttuurilla höystetyn kahvilan tarjonnassa yhdistyvät sukujen perinteet ja yrittäjäpariskunnan omat kokemukset lähiseudun raaka-aineita hyödyntäen.

Pohjanmaan Ekonomitoimiston ja Valkoisen Puun yhteistyö alkoi vuoden 2018 lopussa, kun Anu Tieaho tilasi 35 kakkua Valkoisesta Puusta.

– Olemme oikeastaan puolin ja toisin toistemme asiakkaita. Tavatessani Anun kakkutilauksen yhdeydessä hän kertoi heidän tavastaan toimia. Siitä mieleeni jäi kuinka innostunut asenne hänellä oli omiin asiakkaisiin sekä työntekijöidensä ja asiakkaidensa välisiin suhteisiin, Valkoisen Puun toimitusjohtaja Kirsi Heidt muistelee.

Ensitapaamisessa erityistä mielenkiintoa Pohjanmaan Ekonomitoimistoa kohtaan herätti Tieahon kertoma Talouspäällikköpalvelut. Yrittäjä ei pysty ilman talouskoulutusta saamaan samanlaista tieto-taitoa kaiken yritystoiminnan ohessa.

– Yrittäjänä työnkuva on todella laaja, ja vaikka on kiinnostunut monesta asiasta, niin ei millään pysty kaikkeen. Yrityksemme on kasvanut joka vuosi ja työntekijöitäkin on jo 30. Vasemmalla kädellä ei voi hoitaa talouspuolta, kun pienillä muutoksilla on tässä vaiheessa suuri merkitys.

– Huoli siitä, että osaanko kaivaa niitä lukuja joilla on merkitystä, kasvoi jatkuvasti. Se oli ratkaiseva asia siihen, että otimme Talouspäällikköpalvelut käyttöömme keväällä, Heidt kuvailee taustoja yhteistyön alkuvaiheesta.

Yhteistyö on vielä alkutaipaleella, mutta tähän mennessä palvelu on vastannut odotuksia tuoden yksityiskohtaisempaa tietoa yrityksen taloudesta.

– Ehdottomasti ollaan oltu tyytyväisiä. Meillä on mennyt kaikki systeemit uusiksi, kun pyrimme syvemmin ja syvemmin pureutumaan tuloihin ja kuluihin. Olemme menneet paljon yksityiskohtaisemmalle tasolle kirjanpidossamme.

– Lisäksi tuntuu kivalta, kun joku on oikeasti kiinnostunut siitä miltä kaikki näyttää ja mihin asioihin voidaan vaikuttaa ollen aktiiviinen tekijä meidän yrityksessä.

Heidt kertoo, että yhteistyötä kuvaa parhaiten tunne siitä, että hän olisi palkannut ennemminkin innostuneen työntekijän kuin ostanut palvelun.

– Yrittäjänä ei kannata tuhlata omaa aikaa siihen mikä ei ole oma vahvuus, vaan se kannattaa ulkoistaa. Meillä on mieheni kanssa alusta asti ollut ajatus, että löydämme ympärillemme tiimin, jolla voimme kehittää yritystä. Kaksin emme voi tehdä kaikkea, emmekä osaa. Tiiminä olemme vahvempia ja jokainen saa keskittyä omaan tonttiinsa. Kirjanpitotoimiston näen yhtenä osana meidän tiimiä.

Pohjanmaan Ekonomitoimisto on tarjonnut Valkoiselle Puulle motivoitunutta ja asiantuntevaa palvelua, josta toimitusjohtaja Heidt on erittäin iloinen.

– Heidän aito kiinnostus omista asiakkaistaan ja heidän menestymisestään on yli peruspalvelun, ilman muuta. Koen saaneeni vertaiseni yhteistyökumppanin. Heille on ihana soittaa ja kysyä asioista. Heiltä saa hyvää palvelua: asiat selvitetään heti ja ongelmiin yritetään löytää ratkaisut, Heidt kiittelee.

– Ehdottomasti voin suositella Pohjanmaan Ekonomitoimistoa muille.